Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: En överraskningarnas jul på årets julkafé i Friggesund

Tredje advent öppnades portarna till årets julkafé i Elimkyrkan Friggesund. Med åren har det blivit en uppskattad tradition som i år samlade ett hundratal besökare.

Anders Svensson hälsade alla välkomna, presenterade kvällens program och medverkande samt kvällens tema, En överraskningarnas jul.

I samband med att serveringen öppnades visades delar av Luciamorgon, en SVT-produktion från Gränna. TV-inslaget följdes upp med en liveintervju med Sara Svensson, en av deltagarna i luciatåget. Sara berättade att av de drygt tio programpunkter som luciatåget genomfört återstod det nu bara ett par sångframträdanden. Så långt intervjun från Gränna.

Grabbarna medverkade därefter med sångerna Today a child is born on earth samt Låt mitt ljus lysa i mörkret. Nästa gäst vi bordet var Josef Svensson som fick svara på frågor om läget i handeln och om tips på lämpliga julklappar inför julafton.

Kvällen innehöll även premiär för en nybildad sånggrupp bestående av sopraner och altar. Gruppen presenterades under kvällen med namnet ”En salig blandning”.

Petri Hjalmarsson blev intervjuad om vad arbetet med snöröjning i Bjuråkerstrakten kan innebära. Genom fängslande episoder gav han en levande bild av de tidiga morgnarna och om hur ett inköp en ny traktor kan gå till. Därefter framförde Pernilla Sjöberg sången Who would imagine a king?

Nästa inslag handlade om den perfekta granen. En intervju med Mattias Sjöberg som med glimten i ögat, visade redskap och gav tips om vad man bör tänka på när man väljer ut en gran.

Kvällen avslutades med texter från julevangeliet sammanflätat med Saronsångarna som presenterade En stjärna lyser så klart och Sanningens ljus.

Anders Jansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel