Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: En kväll på MTB - för tjejer, med tjejer

Det säljs dam-MTB som aldrig förr men ändå verkar inte tjejer som cyklar i skogen ha hittat varandra.

Bollnäs Cykelklubb tyckte därför det var dags att göra något åt saken och försöka få MTB-tjejer i Hälsingland att komma ut och trampa tillsammans. Resultatet blev En kväll på MTB - med tjejer, för tjejer, ett samarbete mellan Bollnäs Cykelklubb och Team Sportia i Bollnäs som tillsammans arrangerade denna kväll.

38 glada tjejer slöt upp vid Bollebergets skidstadion på tisdagskvällen. Bland deltagarna var så väl vana cyklister som nybörjare – någon hade till och med köpt sin MTB samma eftermiddag.

För att underlätta själva cyklingen delades tjejerna upp i tre grupper utifrån tidigare cykelvana. Varje grupp hade två ledare från Bollnäs Cykelklubb som ledde och höll ihop grupperna. Att man är lite ojämna spelar ingen roll, i backarna kör alla på i sin fart och när de första når toppen väntar de in de sista, eller för den delen tar backen två gånger. Alla håller ihop men får ändå bra träning.

Efter drygt en timmes cykling återförenades alla på skidstadion. Där serverades fika efter passet och Björn på Team Sportia hade en genomgång om cykelvård – både hur cykeln bör skötas före, under och efter turen. Tjejerna fick lära sig hur de bör hålla cyklarna rena och hela. Sedan är det ju aldrig fel att veta hur man skall gå tillväga för att få loss hjulen vid en eventuell punktering eller hur många år man egentligen kan ha samma cykelhjälm och den fortfarande skyddar.

Det blev en lyckad kväll med många glada glädjetjut ute i skogen och nu hoppas Bollnäs Cykelklubb att dessa tjejer fortsätter komma på träningarna och cyklar MTB tillsammans. För nog är det allt roligare, och säkrare, att cykla tillsammans i Hälsinglands vackra skogar! Cykelklubben är inga proffs – bara glada motionärer som tycker om att cykla tillsammans!

Anki Kihlström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel