Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: En förtrollande saga

Härom veckan hade Ljusdals kommun besök av Kalle Nilsson. Vid besöket på Färila-Revyn, där barn från Färila, Los och Nybo hade intagit golvet sittande på dynor och stolar, bjöds på en förtrollande saga om mästerskräddaren som verkligen kunde allt utom att sy. Men förtrollande var sagan, med betoning på trollande.

I grunden låg sagan om skräddaren som fick i uppgift att sy en rock. Med löfte om att den skulle vara färdig på lördag återkom kunden, men till sin besvikelse bidde det ingen rock. Följande lördagar upprepas besvikelsen och slutar med att det till slut inte ”bidde” någonting.

Kalle lyckades trollbinda sin publik med diverse trolleritrick som att släcka en lampa genom att blåsa på den, lösa Rubiks kub genom att slänga upp kuben i luften, trolla fram en korv ur örat, äta upp en servett, med mera.

Kalle lyckades även få fart på barnens fantasi när han till exempel tog fram och sydde på en till synes osynlig symaskin och var dessutom lyhörd för elevernas påhittiga idéer. Avslutningsvis lyckades även barnen till stor förtjusning hjälpa Kalle att släcka lampan genom att blåsa på den. En fantastisk föreställning som även roade oss vuxna som bänkat oss på Färila-revyn.

LÄSARTEXT: Peter Lindgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel