Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Elin Ladänges uttagen i landslaget

Alfta-Ösa OKs Elin Ladänges fick häromdagen ett glädjebesked. Hon blev uttagen i juniorlandslaget i skidorientering.
– Inget jag räknat med eller tänkt på, säger Elin, men absolut jättekul och stimulerande.

Sjuttonåriga Elin, som går på orienteringsgymnasiet i Sandviken, har åkt extra mycket skidor i vinter beroende på att hon besvärats av en fotskada sen i början av november.

– Landslagsplatsen ger mig så klart extra energi den här, så här långt, eländiga säsongen med pandemi och fotskada, fortsätter Elin.

Elin säger att hon självklart kommer att satsa på skidorientering till vintern men att nu är det fotorienteringen som är i fokus. Men troligtvis blir det några extra rullskidpass i sommar med tanke på landslagsplatsen.

Hon har ingen känning kvar av fotskadan och har precis börjat trappa upp löpträningen. I helgen var det dessutom tävlingsdebut för våren med lite knackig orientering men ändå förvånansvärt bra löpform.

– Nu önskar jag mig mest av allt få träna som vanligt och att orienteringssäsongen kommer igång på allvar. Säsongens stora mål är höstens SM-tävlingar, avslutar Elin

Läsartext/Thomas Ericson

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel