Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Elever vid Slottegymnasiet får möjlighet att påverka

Elever i årskurs tre vid naturvetenskapsprogrammet på Slottegymnasiet har i nära samarbete med fritidsenheten arbetat med att utveckla och ta fram förslag på nya mötesplatser i Ljusdals kommun.

I kursen naturvetenskaplig specialisering har eleverna fått möjlighet att undersöka naturens positiva effekter på hälsan samtidigt som de har arbetat fram projektplaner för att få människor att mötas i naturen. Arbetet avslutades idag med att eleverna muntligt presenterade sina projekt för varandra och fritidsenhetens chef Torleif Bakke.

Projekten har handlat om att skapa aktivitetsbanor på Kläppaåsen, restaurera Nore badstrand samt Kyrkbadet i Järvsö samt att inrätta en konststig på Kläppaåsen. Nu återstår att se om några av projekten kan komma att ligga till grund för framtida investeringar kopplat till att mötas i naturen.

Alexander Wallén Fransson och Linda Junfors, Slottegymnasiet

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel