Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Efter sommaruppehållet – nu startar seglingsallsvenskan igen

Annons

Efter sommaruppehållet är det nu dags för seglarna i Hudiksvall att ge sig ut i hetluften igen. Kommande helg genomförs den tredje omgången i den allsvenska seglingsserien och denna gång är det Örnsköldsviks Segelsällskap som är värd för arrangemanget.

Under uppehållet har lagdelen hållit igång sitt seglande både hemmavid och på vidare vatten, bland annat vid 606:ornas SM som seglades utanför Borgholm på Öland. Därtill har lagdelen redan varit i Ö-vik för att tillsammans med seglarna där känna på seglingsvattnet och de speciella J-70 båtar som kommer att användas nu till helgen

Tävlingarna startar med ytterligare ett träningspass redan på fredag morgon den 23/8. Därefter ska totalt 45 starter genomföras för de 18 inblandade lagen innan tävlingarna avslutas på söndag 25/8. HSSS lag ligger för närvarande på en trettonde plats inför seglingarna i Ö-vik och målet är att klättra uppåt i serien för att därmed säkra chansen att hålla sig kvar i den högsta serien även kommande år.

Den lagdel som ska representera Hudiksvall nu är Joakim och Emma Enerud, Anders och Sandra Hansson samt Bengt Andersson och vi önskar dem lycka till.

Tomas Persson/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel