Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Dubbel Hälsingemästarinna i foto

Söndagen den 4 december redovisades i Mo Bygdegård resultatet från Hälsingemästerskapet i foto.

Det är en årlig kollektionstävling bland medlemmar i Hälsinglands fotoklubbar, som arrangerats varje år sedan 1968. Juryman denna gång var Hans Ölander, fotograf med förflutet i vårt landskap och Kilafors fotoklubb när den fanns, numera i Lidingö FK.

Juryn redovisade sina motiveringar och placeringar i de tre klasserna, digitalprojektion, svartvitt och färg på papper. Tio kollektioner per klass skulle rangordnas bland totalt 66 inlämnade.

Fotodrottning, bästa fotograf i Hälsingland, blev Ingrid Thim, Rengsjö, medlem i Bollnäs fotoklubb. Med bästa kollektion, i både den digitala och svartvita klassen och en tredjeplacering i färg på papper blev hon ”årets fotodrottning”. Det är ytterst ovanligt att en fotograf vinner mer än en klass. Bästa klubb blev Dellenbygdens fotoklubb med totalt nio uttagna kollektioner, därefter Bollnäs fotoklubb med sex kollektioner, Hudiksvall fem, Ljusdal och Söderhamn vardera fyra och Alfta-Edsbyn två.

Efter redovisningen visade jurymannen Hans Ölander sitt bildprogram om Island och tog oss med till Islands säregna natur och storslagna landskap. Det var en lyckad dag med deltagare från Hälsinglands alla fotoklubbar.

Sture Claesson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel