Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Draupner fyllde åter Hofvet i Vallsta

För nionde gången arrangerades ”Draupner möter…”på Hofvet i Vallsta. Denna gång var det Pär Engman från Engmans kapell som var gästen. Och liksom vid tidigare möten mötte folk upp.

Temat denna gång var julsånger. Pär Engman briljerade i olika arrangemang av kända julsånger. Hans röst, kombinerad med Draupners följsamma ackompanjemang, fick publiken att andlöst lyssna och efter varje musikaliskt stycke visa sin uppskattning med långa applåder.

Den Bergsjöfödde Engman, men numera boende i Säljesta Järvsö, är känd för sitt kapell som drar stor publik vid sina konserter.

– Det har blivit tradition att besöka våra konserter, berättar han. Exempelvis drog vi 700 besökare till lilla Galven tidigare i sommar.

Draupner har tidigare, för tre år sedan, mött Pär Engman på Hofvet,

– Jag trivs fantastiskt bra här. En vacker lokal och skön stämning.

Det blev några låtar från Bergsjö också mellan varven. ”Hultkläppen” (Pehr Abrahamsson Hult Alcén) var en bohemisk spelman från Bergsjö på 1800-talet. Hans spelmanslåtar lever ännu, Och en par av hans alster framfördes.

Extranummer? Javisst. Stilla natt ljöd över lokalen med intensiv känsla.

Nästa gång Draupner bjuder in någon blir till våren.

– Vi ska fira 30-årsjubileum med en turné, berättar Görgen Antonsson i Draupner. Vi bildades på annandag jul 1989. Sen tar vi ställning till fortsättningen. Men dagens uppslutning av publik bådar gott.

Bosse Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel