Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Det händer mycket på Hällagården i Kilafors

Att det är trevligt på Hällagården vittnar många som bor där om. ”Vi har roligt” säger de. På nyårsafton ordnade t ex volontärerna Gun-Britt Lindblom och Kais Wallin nyårssupé för de boende och 35 gäster kom.

Annons

Det bjöds på rostbiff och potatissallad, kaffe och tårta, sång- och musik samt historier. Margit Svedberg bidrog med många roliga historier.

Arrangemanget blev mycket uppskattat och gästerna ville egentligen inte gå hem fast kvällen var sen.

MIC-personalen är ovärderlig. MIC betyder människan i centrum och de är i centrum på Hällagården. De rycker in överallt och ordnar med trevligheter för sina gäster.

Den 29 december dukade de upp till kakbuffé och allt var hembakat förstås.

11 januari var det lördagsdans med Micke och Repgubbarna. Micke Sund dragspel och synt, Sture Westberg bas, Sven Björklund gitarr och sång, Gunnar Wängborg trummor. Då dukade MIC upp med kaffe och bakelse. Men det var ju dans och ett tag blev det riktigt trångt på dansgolvet.

I entrén inne på Hällagården finns en informationstavla och den är full av aktiviteter varje vecka.

Närboende är också välkomna att delta i aktiviteterna. Kruxet är att informationen inte når ut, men välkommen in till Hällagården och kolla vad som händer.

Birgitta Boström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel