Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Delsbo fick besök av SPF Järvsö

Från Färila, Ljusdal, Järvsö och några orter till skulle vi denna kulna onsdagsmorgon besöka Delsbo. Spännande, vad kan de ha i Delsbo tro? Det visade sig att vi fick besöka tre helt olika verksamhetsområden.

Annons

Vi delade upp oss tre grupper för att inte bli för många på varje ställe. Grupp 1 fick besöka Delsbo mejeri, grupp 2 SenseAir, ett företag som specialiserat sig på koldioxidmätare. Grupp 3 besökte Staffansgården, ett gruppboende för människor med funktionsnedsättningar.

Den första idén om att starta Dellenmejeriet växte fram om att göra något för mjölkbönderna runt om i Hälsingland och så blev det. Idag producerar mejeriet cirka 45 000 liter mjölk i veckan, säljer sju olika produkter och levererar till de flesta butiker i Hälsingland.

SenseAir är en ledande global leverantör av luft- och gasavkänningsteknik. Man hittar deras sensorer och lösningar inom områdena inomhus- och utomhusluftkvalitet, alkoholavskärmning, gaslarm, livsvetenskap och transport.

Staffansgårdens, verksamhet startades av några medarbetare från Årstagården i Stockhom 1975 som flyttade till Delsbo och grundade föreningen Staffansgården. Gården driver idag sju gruppbostäder. De driver verkstäder som byborna (som de kallar dem) deltar i. Det är väveri, snickeri, storkök, bageri, gård och hantverk, totalt finns mer än 100 medarbetare anställda i verksamheten.

Mycket intressanta och olika verksamheter. När vi blev hungriga så åkte vi vidare till Svanbacken för lunch.

En lång dag gick mot sitt slut. Vi hade fått många intryck att smälta, allt vi fått se och höra.

Bosse Jörneblad

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel