Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Dansforum – en del av livet

Det är svårt att sätta ord på vad jag just upplevt. Att få spendera några dagar i Styggbo med gamla vänner och nya vänner, tillsammans, med ett kreativt syfte, är något jag önskar att alla fick uppleva. Det skapar alltid en värmande känsla inombords som inte liknar någon annan.

Jag vet inget annat ställe där du välkomnas med så mycket jubel och kramar att dina fötter lämnar marken, där människor från hela jordklotet springer ut ur bastun och hoppar ner i sjön som ligger spegelblank i dimman, där middagsbordet är enormt men ändå alltid för litet, där taiwaneser sjunger traditionella sånger på bryggan och bergen ekar tillbaka, där dansstudion lever ända in på natten, där någon springer och steppar i röda träskor och skjuter vattenpistol, där en turas om att klyva ved och bära vattenhinkar till badtunnan, där du kan vara precis som du är och det alltid är precis som det ska vara, där det bor två personer året runt men ändå känns som stället där alla världens möjligheter finns.

Efter några dagar av skapande kommer festivaldagen, den bästa dagen på hela året. Så har jag känt ända sen jag var 5 år, då jag för första gången uppträdde med Viksjöforsbaletten på Dansforum. Ännu fler gamla vänner och nya vänner möts i ett forum där allt är tillåtet, dit alla är välkomna, där alla syns och hörs och uppskattas och får mottaga publikens jubel.

När jag själv är en del av publiken känner jag så mycket med dem som står bakom de svarta gardinerna och väntar på att få gå ut på scenen. Jag kan känna den nervösa men samtidigt sprittande känslan när de kliver ut i tystnaden och gör sig klara för att ge allt vad de kan under några minuter. När jag ser hur mycket de lever ut när de får vara på scenen tåras mina ögon av lycka.

Jag känner sån otrolig stolthet och tacksamhet gentemot de eldsjälar som år efter år ger oss möjligheten att uppleva detta.

Sara Larsson, Alfta

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel