Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Cykeltur till Hede, Finflo och Mo

Tisdagen den 30 juni cyklade 17 PRO-medlemmar på utflykt från Solbryggan i Hudiksvall. Maj-Britt hälsade särskilt välkommen till fem nya cyklister och informerade om vägen och dagens program.

I ett strålande sommarväder cyklade gruppen längs Lillfjärden, cykelbanan förbi Västberga och upp till Hede. Det blev en lagom sträcka inför första vätskekontrollen.

Cyklisterna hade delats in i två grupper och med behörigt avstånd från varandra blev det en lång och gul cykelorm som slingrade sig fram förbi bostadsområden och jordbrukstäkter vidare till Finflo och fram till första stoppet vid Bågskyttebanan.

Det hade blivit varmt under cyklingen och det kändes skönt att få plocka av sig både hjälm och reflexväst.

Cyklisterna avnjöt medhavda smörgåsar och kaffe. Idéer samt information varvades med allmänt småprat om Corona och en annorlunda sommar. Möjligheten att återkomma och prova på bågskytte i höst presenterades.

Med nya krafter styrde gruppen vidare till Kattsamariten. Karin Hallgren, volontär sedan många år tillbaka, informerade om verksamheten och svarade på många frågor.

Kattorna som har var sina rum får god omsorg och lämnar verksamheten när de mår bra och då det finns en ny godkänd ägare. Innan vi lämnade Karin fick vi möta några av kissekatterna på deras balkong.

Sista vätskestoppet blev ett glas flädersaft på Norlanders tomt och sedan var det bara nedförsbacke åter till hamnen.

Text och foto: Maj-Britt Norlander, PRO cyklist

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel