Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Cykeltur med PRO:are till Britts blomstergård i Tjuvskär

Den 28 juli åkte 19 PRO medlemmar på cykeltur från Solbryggan i Hudiksvall. Vi hälsade särskilt välkommen till två nya cyklister och informerades om dagens mål och program.

I ett strålande sommarväder cyklade de tre grupperna från Hudiksvalls PRO förbi Läroverket, över järnvägen vidare längs Ankargatan, cykelbanan förbi Reningsverket och den gula cykelormen kröp långsamt fram i uppförsbackarna till Golfbanan. Efter en vätskepaus gick det fort att ta sig vidare till målet i Tjuvskär.

Britt Åström stod vid grinden och välkomnade besökarna. Grupperna fick i tur och ordning gå en guidad tur bland framför allt rosor, klematis och en mängd olika blommor och buskar. Många frågor ställdes och besökarna passade på att fota olika fuchsior och andra vackra växter.

Dagen till ära hade Britt ställt fram kaktusen ”Nattens drottning” på utebordet. Den hade precis slagit ut sin första stora ljusa blomma och det fanns ytterligare tre knoppar som väntade på sin tur. Besökarna bjöds på hembakad sockerkaka med saft samtidigt som de ställde många frågor till Britt om skötsel, gödsling och vinterförvaring.

Britt, som dagligen arbetar på sin stora blommande tomt, påstår att det är omsorgen om växterna och resultatet som ger henne kraft och energi och känslan att snart vara 90 år märks inte särskilt ofta. Hela gruppen samlades vid brokvisten och tackade Britt för guidning och förtäring med ett lottpaket och en varm applåd.

Cyklisterna avnjöt därefter en god och närande lunch hos Golfrestaurangen utifrån gällande bestämmelser och fördelade sig vid de glest placerade borden både ute och inne. Medlemmarna cyklade i mer spridda grupper åter in till stadskärnan och återser varandra i slutet av augusti för information om kommunens cykelpolicy före cykelturen.

Maj-Britt Norlander, PRO-cyklist

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel