Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Cilla Eriksson besökte Mötesplats Högliden

Till årets första mötesplats Högliden var Cilla Eriksson från Falun inbjuden.

Annons

Gert Ove hälsade välkommen och kvällens sångare och musiker Ylva Timan Olofsson, Maria Nyström och Mikael Olofsson sjöng två sånger. Eftersom kvällens tema var gospel blev Andrae Crouch representerad.

Kvällens gäst Cilla Eriksson presenterade sej. En kvinna i trettioårsåldern, alltid intresserad av idrott, och som därför utbildade sej på skidgymnasium. Hon är extremsportare som sysslar med cykling, löpning mm.

Efter diverse arbeten på olika platser bl. a i Chamonix som skidlärare flyttade hon via Stockholm till Falun.

Cilla berättade att hon inte var uppväxt i ett hem med kristna föräldrar men att hon blev intresserad av kyrkan och besökte en i Falun. Hon blev avgjord kristen och fick en ingivelse att hon skulle göra något om trafficking i USA. Hon skulle cykla över kontinenten och samla in pengar.

Hon berättade på ett mycket fängslande sätt hur hon tog sej fram på sin cykel och hur människor efter vägen var trevliga och gästvänliga mot henne. När hon fick sin första punktering och stod lite hjälplös kom flera andra trafikanter och stannade för att hjälpa henne.

Genom de insamlade pengarna har hon kunnat hjälpa unga flickor i Indien från att bli utnyttjade.

Efter ytterligare sång av gospelsångarna och en kort avslutning av Gert Ove tackades Cilla och alla samlades till kvällsfika i restaurangen.

Maj Anita Persson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel