Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Bygdegården i Skålbo fick ta emot check på 20 000 kronor

Skålbo bygdegård får 20 000 kronor från LF samhällsfond. Det ska gå till att rusta bygdegården med en projektor som ska användas till filmvisning.

På en julklappsloppis i Skålbo fick styrelsen i bygdegårdsföreningen ta emot en check på 20 000 kronor av representanter från LF samhällsfond. Pengarna ska användas till den filmutrustning som bygdegården ska investera i. Bygdegården har tidigare provat på att ha öppna filmvisningar för barn och ungdomar men då med en lånad utrustning.

Länsförsäkringar Samhällsfond uppmuntrar och stöttar föreningar eller organisationer som arbetar utvecklande och hållbart, för barn och unga och för Gävleborgs bästa.

– Det är roligt att en förening från Ljusdals kommun uppmärksammas och får bidrag. Hoppas att samhällsfonden sprider sig och att fler föreningar från trakten söker detta fina initiativ, säger Helena Johansson från LF.

Fonden delar ut upp till 1,2 miljoner kronor per år till föreningar i Gävleborg som jobbar för ett tryggt och attraktivt Gävleborg. Bygdegården i Skålbo har bland annat haft fokus på att arrangera kulturevenemang för barn och ungdomar vilket var en del av motiveringen till att det ekonomiska stödet beviljades.

Inför filmvisningarna i Skålbo ställs det i bygdegårdens stora sal fram soffor, fåtöljer och sittkuddar. Såväl barn som vuxna kan slå sig ner på en plats som passar. Popcornmaskinen poppar och det finns fika att köpa. Om något av de yngre barnen tröttnar på att titta på filmen finns en pysselhörna att pyssla i. Med en egen utrustning kommer det bli smidigare att anordna filmvisningar. Nu hoppas föreningen på att utrustningen snart är på plats så kan bygdegården öppna upp portarna för film och fika.

Karin Brorsdotter Larsson, ordförande i Skålbo, Skridsvik, Rossla bygdegårdsförening

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel