Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Byaträff i Utomskogen visar på levande bygd

Utomskogen lever. Byarna Bogården, Nordsjö, Mörtsjö och Östansjö inom Vallsta postområde riktigt sjuder av liv. Och sammanhållningen tycks vara total.

Annons

Närmare 50 personer samlades i Bogårdens Föreningshus för att avtackas för de insatser som gjorts under det gångna året.

– Jag är stolt över er, sa Ingvar Persson, ordförande i Bogårdens Föreningshus vid sitt välkomstanförande.

Att bygga och tända en kolmila har varit en turistattraktion i flera år. En film från årets verksamhet visades innan julgröten förtärdes. Intressant att se hur många frivilliga som dag och natt vaktade milan och inte var rädda för att smutsa ner sig,

Olika kurser, loppmarknader, oftast med alster från bygden, musikarrangemang, där sommarens höjdpunkt var ”Musik vid Ljusnan”, och ”Bytoteket” är några av de aktiviteter som arrangeras.

Bytoteket är helt enkelt ett bibliotek dit man kan gå den första söndagen i månaden och byta en medhavd bok mot en annan. Mycket uppskattat när närmaste bibliotek ligger i Arbrå två mil bort.

Under träffen sjöng och spelade två flickor från bygden, Tove Lind och Fanny Englund, till publikens förtjusning.

Bosse Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel