Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Brottsofferjouren på besök hos Hennan PRO

Cirka 35 personer hade den 17 oktober kommit till Väljegården för ett ordinarie medlemsmöte med information om Brottsofferjouren. Från början skulle ett helt annat ämne ha presenterats, men en älgjakt kom emellan.

Brottsofferjourens verksamhet presenterades på ett fantastiskt bra sätt av Karin Andersson och Christer Jönsson. Brottsofferjouren bygger mycket på ideell verksamhet. Ett gott samarbete är etablerat med kommunen, som också finansiellt stöder verksamheten. Ett gott samarbete har också etablerats med polisen. Brottsofferjouren har även ett upparbetat och gott förhållande med exempelvis psykologer, skolkuratorer etc. Alla som på något sätt utsatts för hot, brott bör söka stöd eller rådfråga Brottsofferjouren.

Många frågor ställdes av ett alert auditorium, och många frågor kommer förmodligen, när informationen sjunkit in.

Medarbetare och stödpersoner saknas dock och fler kan efter utbildning anmäla sitt intresse för verksamheten. Att gå in som medlem, kräver ingen utbildning, utan det räcker med ett bidrag på 100 kronor.

Det hela blev en mycket givande stund, med information om en verksamhet som förhoppningsvis inte behöver anlitas, men som kan stötta och hjälpa när behov uppstår.

Kurt L. Rådlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel