Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Bra start för Elin Ladänges i O–ringen

Elin Ladänges har inlett O-Ringen mycket starkt, i klassen D15, på O-Ringens första två etapper. Det har blivit femteplatser på båda etapperna och en sammanlagd fjärde plats.
- Jag är jättenöjd så här långt. De två första etapperna är mina två klart bästa lopp hittills i år berättar Elin, som efter en knackig vårsäsong bestämde sig för under O-Ringen släppa tankarna på löpningen och helt fokusera på att gå rätt i skogen.

Annons

O-Ringen är säsongens tuffaste tävling över fem dagar där Sveriges allra bästa löpare är med och totalt är det nästan 200 tjejer i klassen D15. I år avgörs O-Ringen i skogarna utanför Norrköping.

Elin har i år bytt klass från D14 och till D15-16 och det innebär att banorna blivit väsentligt svårare och konkurrenterna mer vältränade och orienteringssäkra. Men även Elin har gått framåt. Hon tränar sedan några år hårt och målmedvetet.

Nytt för i år är att Elin varit med på läger inför både Tiomila och Venla med Alfta-Ösas grymma elitdamlag. Elin tycker att det har varit nyttigt att lyssna till de erfarna och framgångsrika tjejerna i laget. Josefine Heikka hjälper dessutom Elin lite extra som ett bollplank i Elins tränings- och tävlingsplanering.

Även i fjol gjorde Elin sina bästa lopp under O-Ringen och det blev till slut en finfin sammanlagd fjärdeplats i klassen D14 efter att varit med i tätstriden under alla fem etapperna.

- Jag har inget resultatmål för årets O-Ringen utan jag fortsätter att ha fokus på att gå rätt i skogen så får jag se hur långt det räcker, avslutar Elin.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel