Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Bra helg för Enångersspelare i Sundsvall

Under helgen har Sweden junior tour avgjorts i Sundsvall för åldrarna 12-14 år. SJT är tävlingar där de bästa i Sverige samlas och tävlar mot varandra.

Bäst i helgen gick det för Enångers Frida Svensk som kom tvåa i sin åldersklass U13, i singel, och tvåa i dubbel med Minna Hallberg från Spårvägen och trea i mixed tillsammans med Malte Grahn från Ljusdal.

Frida spelade stabilt i singeln och vann matcherna i poolen stabilt, för att sen i semin möta en Härnösandstjej som hon förut förlorade ganska stort mot. Men sist de möttes vann Frida en jämn match, och likaså denna gång. Siffrorna i helgen blev till Frida 23-25, 21-17, 21-16. Jämna siffror, så ingen boll var gratis.

I finalen blev Matilda Ståhle Kista ett för tufft motstånd. Frida var på landslagsläger för hennes ålder efter nyår, så hennes utvecklingskurva pekar uppåt.

Andra hälsingar som var med i helgen var Ebbe Milll, Emelie Wanselius och Malte Grahn från Ljusdal, Wilmer Norell, Matija Berce och Nora Hedqvist från Tranan och Robin Larskog Kilafors. I dubblarna spelade de sex bäst rankade paren i en top 6-grupp mot varann. Där kom Malte Grahn och Robin Larskog Kilafors femma i U13. Ebbe Mill kom även han femma i dubbel i U15 tillsammans med Jesper Jacobsson Umeå.

Gruppen under SJT heter MJT, och där lyckades Nora Hedqvist Tranan komma etta i U13 tillsammans med Yasmine Benjari från Härnösand. Wilmer Norell och Matija Berce kom även de trea i dubbel MJT U13. Emelie Wanseilus Ljusdal kom trea i dubbel MJT tillsammans med Elin Östman Bergsåker.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel