Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Bostadsrättsföreningen Staren firade 70 år: "Här trivs alla bra och njuter av den lilla täppan på somrarna"

Lördagen den 12 oktober firade bostadsrättsföreningen Staren på Norra Backgatan 32 i Bollnäs. 70 år med en god och trevlig middag på Scandic hotell. Samtliga i huset – 16 personer deltog och fick ett trevligt sammansatt kompendium med återblickar på viktiga händelser under åren 1949 – 2019.

Annons

Ordföranden Ingemar Ingvarsson berättade att radhuset byggdes 1949 av Bollnäs kommun. Sju av lägenheterna såldes, dels till privatpersoner, dels till Konsum. Två av lägenheterna behöll kommunen för att två barnrika familjer skulle få hyra där. Dessa lägenheter friköptes så småningom av de boende.

Det fanns även en mjölkaffär i källaren bredvid lgh. B under tiden 1949 – 1964. Denna lokal blev sedan att varmgarage för en bil.

2002 började de boende att installera fjärrvärme, och 2009 hade samtliga lägenheter anslutit sig.

2003 fick vi motorvärmare vid parkeringsplatserna längs Edelsbergsvägen, men 2012 fick föreningen äntligen byggnadslov för en carport med nio parkeringsplatser. Orsaken att vi fick byggnadslov denna gång, var att garaget rivits och möjliggjort nödvändigt utrymme mellan huset och Edelsbergsvägen.

Trots att boendet innebär tre våningsplan, trivs alla bra och njuter av den lilla täppan på somrarna. Man får ju även en viss kondition av trappspringet. En del har bott här sedan början av 60-talet, de äldsta är nu i 90-års åldern, men ”still going strong”. Omsättningen av lägenheterna är därför låg.

I.B.Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel