Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Bollnäs vann Elitseriens andra omgång i ponnydressyr

I helgen avgjordes andra omgången av Elitserien på Hudiksvalls Rid & Ponnyklubb. Segern gick till Bollnäs Ridsällskap medan hemmaklubben tog hand om andra platsen. Gävle Ponnyklubb kom på tredje plats.

I det segrande laget red: Lyra Blom/Funeral of hearts, Elin Smålänning/Dessire A, Clara Jonsson/Hedemand's Aurora, Elsa Nordström/Nørlunds El Leconte och Linnea Svenskas/Galej.

Lagklassen reds under söndagen i FEI Inledande program för ponny i tre olika kategorier med ryttarålder.

Clara Jonsson från det segrande laget red även hem den individuella vinsten i RÅÖ på 69.908%.

I RÅ16 vann Mathilda Westholm på 70,093% och i RÅ12 vann Felicia Hjalmarsson på 58,519%. Elin Smålänning och Elsa Nordström från det segrande laget red även hem en varsin placering i lagklassen.

Under lördagen reds även en FEI Lagprogram där det var 12 startande i RÅ16 och 10 st i RÅÖ. Vinsten i RÅ16 gick till Mathilda Westholm/Wild Love på 69,571%, andra platsen till Alva Söderström/Sergeant Pepper Gene på 68,572% och tredje platsen till Elsa Nordström/Nørlunds El Leconte på 66,762%.

I RÅÖ vann Clara Jonsson/Hedemand's Aurora på 69,714%, tvåa kom Elin Smålänning/Dessire A på 66,619% och tredje platsen till Oliver Hansson/Kaizer på 64,952%.

Tredje och sista omgången av elitserien avgörs i Gagnef den 27 september.

Läsartext/Anna Persson

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel