Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Bollnäs Simsällskap anordnade Vansbrosimning

Då Covid-19 satte stopp för ett normalt genomförande av Vansbrosimningen så har anmälda simmare erbjudits att genomföra sin simning på hemmaplan istället, en Home Edition.

Att kunna genomföra sina lopp trots rådande situation har varit viktigt, inte minst för de som genomför en svensk klassiker. I samarbete med Vansbrosimningen så var Bollnäs Simsällskap under lördagen en så kallad hotspot för Vansbrosimningen Home Edition.

Bollnäs Simsällskap är också en av initiativtagarna till att skapa sådana arrangemang under tiden som Vansbrosimningen Home Edition pågår, från 4/7 - 31/8.

Under lördagen samlades ett tiotal simmare vid Prästnäset för att simma de sträckor man varit anmäld till i Vansbrosimningens olika lopp – 1000, 1500 eller 3000 meter. En start gick klockan 11 och en start klockan 14.

Simmare kom från Bollnäs, men även från Söderhamn, Gävle och faktiskt Schweiz. Deltagarnas ålder var mellan 13 och 71 år.

Dagen bjöd på fina simförhållanden och snabbast på den längsta sträckan 3000 meter var Lukas Nilsson från Söderhamns SS med tiden 47.28.

Text och foto: Ola Wallberg

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel