Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Boksläpp, filmvisning och traditionellt adventsfirande i Tönnånger

Traditionsenligt firades första advent i Tönnånger med glögg, fika boksläpp och filmvisning.

Annons

Olov Brunlöf berättade om sin bok ” En bondpojkes hästliv”. Boken är skriven med stor ödmjukhet och kärlek till livet med hästar. Den berättar djupt och ärligt om hur kunskap förmedlas mellan generationer. Inte bara från föräldrar till barn utan från flera tidigare generationer. Det är en levande och målande beskrivning av Olovs liv med sina älskade hästar. Många intresserade besökare fick en chans till dedikationer av Olov i sina böcker. Olov fick en jäktig stund.

Årets filmvisning var en film av Lasse Persson och Carin Persson Humble om John Bergqvist, en välkänd Bergviksbo som levde mellan 1909 och 1991. I filmen fick vi följa John:s fiske oavsett väder, vind och årstid. En viktig del i fisket var att näten blev lagade. Hans arbete med ved som efterfrågades av många var ett stort arbete under våren. Vi fick också följa honom på hans årliga resa till Kanarieöarna med sin tvillingbror Erik när det är som kallast i Sverige. Hela 22 gånger reste de tillsammans dit och njöt av värme och bad. Filmen uppskattades mycket. Hoppas Lasse och Carin får tillfälle att visa den vid många fler tillfällen.

Stefan Persson hade ordnat en trevlig frågesport till oss. Sigrid Rönnlund och Gunnar Persson serverade alla varm glögg samt fika med saffran och pepparkakor.

Ingrid Belfrage

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel