Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Birgitta Johnson fick årets hedersbevis ur Lena Haglunds minnesfond

I samband med Röda Korset Forsakretsens årsstämma den 24 maj 2020 meddelades att 2019 års hedersbevis ur Lena Haglunds minnesfond tilldelats Birgitta Johnson.

Lena Haglund, grundare av Röda Korset Mötesplats KUPAN med second hand-butik och kafé i Forsa avled den 13 juni 2015. I samband med Lenas begravning har i enlighet med Lenas önskemål ”i stället för blommor” förutom till olika fonder även inkommit penninggåvor till Röda Korset, Forsakretsen. Pengarna har lagts i en minnesfond och i enlighet med Lenas önskemål ska pengarna användas inom kretsens lokala sociala verksamheter. Kretsstyrelsen har därefter beslutat att ”varje år i samband med årsstämman bekantgörs utdelning ur fonden, 2 000 kronor till den eller de som kretsstyrelsen anser har gjort förtjänstfulla insatser inom kretsens lokala sociala verksamheter under det senaste året.”

Motiveringen för tilldelning av 2019 års hedersbevis till Birgitta Johnson lyder:

”Under 2019 och fortfarande har Birgitta Johnson, alltsedan 2005, med stort ansvarstagande som kassör medverkat i ledningen och driften av Mötesplats KUPAN och second hand-butiken med kafé. Hon har på ett ansvarsfullt sätt i Lenas anda, som kassör plikttroget hanterat och ansvarat för kretsens kassaförvaltning och räkenskaper.

Birgittas engagemang för att kretsen numera varje år ska uppnå målsättningen att kunna bidra med minst en halv miljon kronor till lokala insatser och verksamheter samt till riksinsamlingar nationellt och internationellt, är vi i styrelsen övertygade om att Lena skulle ha uppskattat.

Lena skulle följaktligen ha önskat att en utdelning ur hennes minnesfond skulle tilldelas Birgitta för hennes mångåriga och ansvarsfulla insatser som kretsens kassör.”

Jan Haglund, ordförande emeritus i Röda Korset Forsakretsen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel