Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Biologiska mångfaldens dag firades i Söderhamn

Lördagen den 25 maj firade Naturskyddsföreningen Söderhamn den Biologiska mångfaldens dag med en utflykt till Ålsjöns naturreservat.

Utflykten blev mycket lyckad med 20-talet deltagare, varav några barn. Vädret stod oss bi under dagen. Regnet dagen innan hade friskat upp växtligheten och vi avslutade utflykten innan nästa oväder drog igång.

Just nu är Ålsjön en spännande barnkammare med många olika fåglar som ligger på ägg eller har fått fram duniga ungar. Vi hade också sådan tur att trollsländelarver precis hade krupit upp ur vattnet och börjat krypa ur larvhuden för att veckla ut sina vingar.

Strandskogen och gammelskogen längs stigen mot gamla fågeltornet bjöd på många olika arter av växter som vi bekantade oss med. En spännande företeelse i Ålsjön är när lärkfalken flyger över vassarna och fångar trollsländor. Mot slutet av utflykten hände just detta att lärkfalkarna patrullerade över vassarna och man kunde se dem fånga trollsländorna i klorna.

Christina Åström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel