Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Bergviksskolan blev bästa 5:an i bowling

Bergviksskolans årskurs 5 vann årets bowlingmästerskap "Bästa 5:an" i Söderhamns kommun. Det fanns 16 årskurs 5-klasser i Söderhamns kommun våren 2020. Sju av dessa hann ställa upp i tävlingen innan corona slog till och vissa skolor ställde in sitt deltagande.

Denna tävling har funnits i många år och förra året vanns den av Rosenvallskolan.

Tävlingen går ut på att klasserna får komma till bowlinghallen under en timme och slå så många serier de hinner, sedan plockas de tio bästa resultaten ut och summan tävlar man med mot övriga klasser. Det var jämnt även detta år och enbart 16 poängs skillnad blev det mellan 1:an och 2:an.

Bowlinghallens personal var ute under torsdagen förra veckan och delade ut Guldkäglan till klassen, som blev mycket glada.

Detta är ett bra sätt att kombinera skola, rörelse och förening eftersom eleverna på skolorna erbjuds att komma och prova på bowling med klubben Klossen som bedriver ungdomsverksamhet.

Nu slog corona till och förstörde lite av det hela, men vi kör förhoppningsvis även nästa år.

Resultat: 1 Bergviksskolan 1190 poäng, 2 Stugsund 1174 poäng, 3 Rosenvall 1154 poäng, 4 Vågbro 5 B 1153 poäng, 5 Vågbro 5A 1146 poäng, 6 Stentägten 5B 1145 poäng, 7 Stentägten 5A 1143 poäng.

Bowlinghallspersonal /gm Peter Olsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel