Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Berga Brystuga pausar

Folkmusik, jazz, opera, tango, konstutställning, sommargudstjänst. Sommarens program för Logen i Berga Brystuga är klart.
Ändå blir det inget.

–Vi har funderat en hel del på olika sätta att genomföra evenemangen på Logen i sommar, men till slut har vi landat i att flytta sommarens program 2020 till nästa sommar 2021. Vi gör helt enkelt paus i sommar, säger Eva Eklund i Berga Brystuga.

Orsaken är naturligtvis osäkerheten kring coronapandemin. Folkhälsomyndighetens rekommendation att undvika samlingar med fler än 50 personer kommer sannolikt att fortsätta tills vidare. Men även om det skulle mjukas upp är ovissheten alltför stor för att köra vidare i sommar.

Berga Brystuga har tittat på möjligheterna att begränsa antalet besökare på Logen, men också insett att då riskerar en del av tjusningen med evenemangen på Logen att försvinna, nämligen att det är folkligt, fullt och festligt.

Sammantaget är det viktigaste skälet till att Brystugan pausar i sommar, att oron och osäkerheten riskerar tränga undan gemenskapen och glädjen.

Konferensverksamheten på Berga Brystuga rullar på och till hösten kan förhoppningsvis också det uppskattade evenemanget ”I dörröppningen” komma tillbaka.

Om det blir så är omöjligt att säga redan nu. Men planerna finns.

Anders Eklund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel