Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Bedövande färgprakt och ljuvliga dofter mötte Ljusdals Trädgårdsodlare

Ljusdals Trädgårdsförening genomförde den 10 maj sin vårupptakt med en träff hos Stig på Mon.

För de som inte är bekanta med namnet kanske handelsträdgården Änglatäppan i Färila är mer känt.

Ett 30-tal intresserade medlemmar hade slutit upp och tog del av det imponerande urval av växter som samlats på denna lilla plats. Här fanns allt! Nåja, kanske inte allt, men i alla fall ett såvitt undertecknad förstår ett större och mer varierande sortiment än under tidigare år.

Växthusen var fyllda av såväl prydnadsväxter som olika slags tomater och andra köksväxter. Doften från ett varmt och fuktigt växthus, fyllt med allehanda grödor, ger en hobbyodlare lyckokänslor och en föraning om sommarens fröjder…

”Nu är det fika”, hördes Åkes stämma och besökarna fick möjlighet att göra en paus i sitt sökande efter den där speciella växten och istället dricka en kopp kaffe eller the och smaka på Lenas hembakta mjuka kakor. Ett uppskattat uppehåll som gav tid till samspråk med likasinnade och möjlighet till konsultation med trädgårdsmästaren själv.

En karavan nöjda trädgårdsodlare lämnade handelsträdgården med förväntansfulla miner och somriga tankar om den växtlycka som inom kort kommer att infinna sig i den egna trädgårdstäppan.

Jan Nilsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel