Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Bakugnen är på plats i Godtemplarhuset i Långhed

Projektet i Långhed, "Kulturarv möter framtid", går framåt. Oerhört mycket har hänt tack vare massor av ideella krafter inom föreningen samt givetvis stora bidragsgivare.

Föreningen kommer att slå på stora trumman när renoveringen är helt klar och projekt rullar igång framåt hösten. Bygdeföreningen har ett enormt vackert hus som byggdes för drygt 100 år sedan att förvalta. Aktiviteterna är många i föreningen och vi känner nu att vi kan bygga vidare inför framtiden.

Lokalen har varit föreningens under 20 år och den har varit en underbar samlingspunkt och inför kommande aktiviteter bjuder vi in alla åldrar och kulturer för att gemensamt utveckla våra kulturarv och bygga en bra framtid.

Glädjen är stor över att vi nu kan erbjuda de traditionella taco-kvällarna i bygdegården. Samtidigt visar vi upp den vackra och stiliga, vår stolthet: bakugnen! Många glada och hungriga besökare från när och fjärran har kommit och vi ser till att de får trevligt fredagsmys i Långhed.

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel