Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Bakning i Söderblomsgårdens bagarstuga

Nu har röken i skorstenen i Söderblomsgårdens bagarstuga under några dagar åter ringlat sig ut i den kyliga höstluften.

Annons

Efter att bakugnen där i många, många år stått oanvänd gjorde några kvinnor från Trönö hembygdsförening för ett år sedan deg, eldade ugnen och kavlade den första tunnbrödsdegen för gräddning.

Spännande att se att allt fungerade, efter en hel del förberedelser med besiktning av murstock, nytillverkning av ugnslucka och att få tag på recept, kavlar, brödspadar med mera.

Det gav en hel del lärdomar och efter förstärkning med flera bagerskor har det nu åter bakats två sorters mjukt tunnbröd till den kommande julmarknaden.

Att den gamla bagarstugan kommit till användning igen, med samarbete, glada skratt och ett smakligt resultat värmer i hjärtat och bådar gott inför framtiden.

Trönö Hembygdsförening/Birgit Lundgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel