Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Bakkurs i nya bakugnen gav en härlig upplevelse och mersmak

Att baka är ett stort intresse för många och att då få baka med en mästare är stort.

Jesper Långström med mångårig erfarenhet i bageri- och konditoribranschen, både i Sverige och andra länder och bakom tv-kameran, gästade Långhed lördagen den 23 november. Med på kursen var ett gäng mycket glada som fick inspiration och gav varandra inspiration.

Jesper uttryckte mycket tydligt att när han fick frågan från bygdeföreningen om han kunde komma och hålla i en kurs att han bara inte kunde säga nej eftersom att baka i en nyuppförd bakugn är bland det roligaste och svåraste som finns. Han antog utmaningen och säger inte nej till att komma igen!

Jesper är ledamot i Tunnbrödsakademin och som representant för dem så vill han lyfta bakande i vedeldade ugnar – och för tunnbröd såklart.

Läs också artikeln: Bröd från världens länder samsas i bakugn Långhed

Jesper gillar landskapet Hälsingland och att få baka med trevliga människor. Som avslutning på dagarna i Långhed uttryckte han stor glädje och att han ville bli medlem i Långheds bygdeförening - han är så välkommen så!

Margareta Englund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel