Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Badmintonspelare från Enånger tog brons i Göteborg

I helgen gick GotElit av stapeln i Göteborg. Det är där Sveriges främsta ungdomar i badminton samlas och tävlar mot varandra. Man blir uttagen att vara med enligt ett rankingsystem som badminton har, så därav får bara de allra bästa vara med.

Frida ligger i dagsläget på fjärde plats i singel i sin åldersklass U13, första plats i mixed och sjua i dubbel. I helgen lyckades hon komma till semi i dubbel tillsammans med en tjej från Göteborg, Irma Hansson.

Där blev det dock förlust mot två danskar som sedan gick till final och vann hela tävlingen. Danskar får nämligen också vara med på dessa tävlingar, då de ligger i framkant inom badminton och är väldigt duktiga.

I singel gick Frida till kvartsfinal där hon åkte ut mot den allra bästa i singel i hennes ålder, hon som sedan vann hela tävlingen.

I mixed åkte hon och en kille från Täby ut i åttondelsfinal, efter nervös inledning och spel. Det är annorlunda att tävla på såna här stora tävlingar med så många duktiga spelare, domare, linjedomar och servedomare, så det kräver rätt mycket av en spelare att kunna prestera när det gäller. Frida kom tillbaka efter nervös inledning i mixeden och tog som sagt brons i damdubbel på denna stora tävling.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel