Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Badmintonmedaljer till Hälsingland under Sundvall Open

I helgen spelades årets andra Norrlands Stora Pris-tävling då Sundsvall Open avgjordes.

Annons

Tävlingen lockade toppspelare i elitklassen samt unga talanger från hela Sverige för att fightas om medaljerna.

Hälsingeklubbarna representerades i de flesta klasser och flera spelare var i hetluften då medaljmatcherna utkämpades.

I A-klass lyckades Stefan och Elliot Grahn knipa Guldet i dubbel till Ljusdals BMK. I finalen mötte far och son Grahn Enångers Samuel Tanzborn och Lucas Forslund i en spännande tresettare.

Även Tranans Caroline Linell Hägg nådde A- klass finalen i dubbel. Den välspelade finalen mot förstaseedade paret från Härnösand slutade i ett silver.

I finalen i B-klass lyckades Enångers Elin Ring ta guldet före Cathrine Andersson i en jämn final.

Även Kilafors BMK:s U15 talanger hävdade sig i seniorklassen då Theo Larskog och Anton Vikman nådde finalen i B-klass dubbeln. I en mycket välspelad final vann Bergsåkerparet William Strand och Melker Grankvist guldet. Theo lyckades dessutom nå kvartsfinal i singel A-klass och var snubblande nära att nå semifinalen.

Patrik Dahnell från Hudiksvalls badmintonklubb stod också för en fin insats trots ett mycket starkt startfält i singel B-klass. Patrik lyckades knipa en bronspeng i singel B-klass då en Skogåsspelare blev för svår i semifinalen.

I ungdomsklasserna blev det också flera framgångar för hälsingarna. Frida Svensk från Enånger spelar normalt i U13 klassen och nådde framgångar även i äldre klasser. Frida gick hela vägen till Final i singel U17 men förlorade en tuff match. Det blev även ett silver i U15 dubbel för Frida tillsammans med sin namne Frida Melker. Sist men inte minst lyckades Frida vinna guldet i U13 mixed tillsammans med Ljusdal BMK:s talang Malte Grahn.

På prispallen kom även Enångers Viktor Svensk som lyckades spela hem ett brons tillsammans med Ella Fjäderstål.

Emelie Wanzelius från Ljusdal nådde semifinal i singel U15 och lyckades kamma hem en bronsmedalj denna tävling.

I dubbel U13 vann Malte Grahn ännu ett guld tillsammans med Robin Larskog från Kilafors BMK. I finalen mötte Robin och Malte tufft motstånd men lyckades hålla ihop spelet och ta hem guldet till Kilafors och Ljusdal.

Robin vann dessutom guldet i singel U13 utan att förlora ett enda set. I finalen mötte Robin väldigt tufft motstånd mot BMK Tranans Wilmer Norell men lyckades hålla nerverna i styr och spela hem guldet.

Utöver de två gulden fick Robin tävlingens största och finaste pokal då han tilldelades Fair play priset.

Text och foto: Daniel Lindberg

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel