Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Avslutningsfest i Vågbro med internationella rätter

I Vågbro, i Norrala–Trönö församling, har det bott ungefär 350 asylsökande under tre år.

Annons

Församlingen startade "Språk och lek" för mammor med barn för ett par år sedan i Vågbrokyrkan. Det har varit mycket populärt. Nu har asylboendet lagts ner och många flyttat till olika kommuner. Innan alla skildes åt samlades man till en fest i kyrkan.

Det lagades mycket god mat med rätter från allas hemländer. Språkvolontärer, församlingsassistenterna och präst imponerades av den goda maten. Man sjöng sånger under ledning av kyrkvärden Barbro Berger, barnen lekte och en och annan av nysvenskarna ville lära sig folkdans. Det var trevlig stämning och nästan hela kyrkan gungade.

Kyrkoherde LiseLott Wikholm och alla njöt av maten och det stora engagemanget. Nu kommer flera hundra av de asylsökande att placeras på olika orter i hela landet.

Nysvenskarna har tyckt om aktiviteterna och har också varit med på andra aktiviteter i Norrala-Trönö. Några finns ju kvar i församlingen och de fortsätter med familjeträffar och olika idrottsaktiviteter.

Jan-Eric Berger

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel