Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Avslutning i Norrala med traktor och korv

Man lekte "Små grodorna" och sjöng "Imse, vimse spindel" när "Språk och lek" hade avslutning på vårens verksamhet vid prästgårdstunet vid Norrala kyrka i måndags.

Ett 35-tal nysvenskar - mammor och barn - har under vårterminen lärt sig svenska i Vågbrokyrkan. Vid avslutningen, som hölls bakom prästgården, bjöds det på en åktur med traktor, som uppskattades mycket av barnen.

Det grillades korv, man sparkade fotboll och lekte sånglekar. Kyrkvaktmästarna ansvarade för traktoråkningen och korvgrillningen. Det blev några härliga timmar ute i naturen. Ett intressant besök gjordes också i Norrala kyrka.

Barbro och Jan-Eric Berger har skött om undervisningen och prästerna Eva Brolin, Lise Lott Wikholm samt församlingsassistenten Lotta Edvardsson och praktikanten Majlinda Haloimi har ansvarat för barnverksamheten.

Flera personer har besökt gruppen under terminen och bl.a. Gun Lönning, Karin Eriksson och Gerd Eriksson har varit dit och lärt ut barnsånger.

Det är Norrala-Trönö församling som står bakom verksamheten.

Deltagarna hoppas att "Språk och lek" fortsätter till hösten och att den utökas.

Jan-Erik Berger

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel