Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Australiensiskt besök hos SUIF

Söderhamns UIF har under knappt tre veckors tid haft besök av Isaiah Lee, 15 år från Adelaide i Australien. Isaiah är här med sin mamma, Hannah Soong under en tid när det är lov i Australien.

Hur kommer det sig att du har hittat till Söderhamn?

– En av Australiens bästa spelare, William Hanzell, flyttade till Sverige vid 14 års ålder och låg 90 på världsrankingen 2012. Det har varit en önskan för mig att på något sätt gå i hans fotspår. Min coach och tränare, Paul Langley, känner Marcus Gustafsson, före detta australiensisk förbundskapten. Marcus tipsade om kontakt med svenske förbundskaptenen Peter Blomquist och på den vägen är det. Min mamma och min familj har också haft kontakt med Staffangymnasiets rektor.

Vilka förväntningar har du haft inför ditt besök i Söderhamn?

– Oj, det har hittills varit långt bättre än mina förväntningar. Jag fått så bra träning med mycket matcher. I Sverige spelar ungdomar cirka 300 matcher per år och jag spelar knappt 100 matcher per år. Det gäller att kunna omsätta den teknik man lärt sig till matchsituationer.

– Jag har fått spela samtidigt som era proffsspelare och jag har förstått hur mycket träning det ligger bakom deras framgångar. Jag har lärt mig mycket om intensitet, att använda både öron och ögon när jag ska lägga upp min strategi i spelet. Jag har också fått köra mycket bollåda, på ett annat sätt än hemma.

– Av tränarna har Thomas von Scheele myntat ett nytt uttryck; han har gett mig feed forward (istället för feedback). Jag har fått tips om mitt rörelsemönster och flytta fötterna snabbare.

Vad tycker du om staden Söderhamn?

– En liten stad med nära till allt. Mamma och jag har redan blivit igenkända på ICA när vi handlat.

Tror du att du skulle vilja komma tillbaka någon gång?

– Ja, absolut, mamma och pappa ska undersöka om det kan bli i samband med ytterligare lov eller om det går att få till någon lösning med kombination av träning och skolarbete.

Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel