Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Återbruk - lappa och laga, göra och göra om

Övre Hälsinglands hemslöjdsförening bjuder in till återbruk. Slöjdare och medlemmar i föreningen finns på plats i foajén, på Kulturhuset, Hudiksvall under fyra lördagar.

Starten var i lördags den 19 oktober och vi fortsätter den 26 oktober samt 16 och 23 november. Det är såväl rådgivning som tips och råd och alla har möjlighet att prova på.

Lördagen den 19 oktober sydde vi enkla påsar för olika användningsområden som frukt och grönt, kläder, skor eller bara en extra tvättpåse. En nött t-shirt gjordes om till en kasse. Några provade att virka flergångsrondeller som kan ersätta bomullsrondeller. Vi diskuterade hur vi kan återanvända virkade dukar som bara ligger kvar i skåpen utan att användas. De kan bli allt från botten av en kasse till en ljusboll, lampskärm eller ett sängöverkast.

Många idéer och tips blev det och på lördag fortsätter vi. Det blir en del repetition men det blir också en hel del nytt. Laga barnens kläder, ta reda på restgarner och göra något mer av det.

Varje lördag har vi något nytt att erbjuda samtidigt som vi har med sånt som vi gjort tidigare. Mycket textil men även metall och korgslöjd.

Eva-Lisa Krabbe

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel