Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Åter igen dags för bandygudstjänst i Ljusdal

Det råder inget tvivel om var ni ska befinna er under kommande veckoslut eftersom Ljusdals IP då kommer att sprudla av aktiviteter.

Annons

Med start redan på fredag spelar Ljusdals fenomenala juniorer sin premiärmatch i "Superjuniorelitserien", ett första steg i slutspelet som förhoppningsvis leder till ett återbesök på finalarenan Studenternas i Uppsala.

På lördag får Ljusdals A-lag besök av Tillberga från Västerås. En timme innan avslag skrinnar Ljusdals bäste målskytt genom tiderna ut på isen för att värma upp hemmalagets målvakter. Tord Amré, svensk mästare 1975 och skyttekung 1984, hann med 374 allsvenska mål i Allsvenskan och närmare 700 mål totalt för hälsingeklubben. Nu ska Tord alltså återigen dra på sig tröja nummer 9 från SM-finalen 1975 för att överlämna matchbollen till domaren samt bjuda på ett av hans patenterade tricks med bandybollen.

Under söndagen är det Svenska kyrkan som är matchvärd inför toppmötet mellan Ljusdal och Örebro. Traditionsenligt startar denna mach med "bandygudstjänst" med nattvard och körsång, ett populärt inslag i "LJP-tältet" som kryddas med att Ljusdals bandylag även närvarar under en del av gudstjänsten.

LBK meddelar även att de ska bjuda på en rolig bandynyhet i samband med halvtidspausen under lördagens match och hälsar därför alla välkomna till helgens födelsedagskalas!

Anders Forselius

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel