Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Årets sista musikkafé med Vanja gick i julens tecken

Trots att det var snöväder och Fars-dag kom många för att lyssna och delta vid årets sista musikkafé med Vanja och alla hennes spelkompisar på Godtemplarlokalen i Alfta.

Det är fantastiskt roligt att så många glada spelmän från hela Hälsingland kommer till Alfta för att spela, sjunga, berätta historier och även läsa trevliga dikter.

I söndags fick alla spelmän på scen ta på sig tomteluvor som Vanja delade ut, för nu var det dags att blanda övrig musik med julmusik. Det spelades och sjöngs bland annat Sjömansjul, Nu tändas tusen juleljus, När ljusen skall tändas därhemma, samt fler kända julsånger och publiken deltog i alla sångerna. Vid halvtid gjordes paus för fika med smörgås och gobit.

Vanja och hennes gäng har blivit populära i Alfta, det är sådan glädje och fart bland både spelmän och publik. En av de trogna dragspelarna, Micke, hade födelsedag denna dag, så det blev några extra hyllningar och grattisrop till honom.

Vi får hoppas att musikkaféerna fortsätter till våren.

Gun Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel