Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Årets PH Lindh-stipendiater utsedda

ICA-butiken i Forsa och Estetiska arbetslaget vid Forsa folkhögskola är årets pH Lindh-stipendiater. Stipendiefonden med säte i Forsa inrättades i samband med legendariske lokalredaktören för HT Per Hilding Lindhs bortgång. Stipendier har delats ut i 27 år. Stipendiesumman är 5000 kronor till varje stipendiat.

Enligt stadgarna för stipendiefonden skall stipendier delas ut årligen till förtjänta personer, föreningar eller företag i bygden. Stipendierna delas normalt ut i samband med midsommarfirandet på Fränö forngård. Men under förra året kunde ingen stipendieutdelning äga rum på grund av den rådande pandemin.

Så 2020 års stipendiater, Jeanette Melin på Forsa handelsträdgård samt Andreas Bernmyr och Helen Tanzborn vid Forsa Högs församling har fått vänta på sina stipendier. Och inte heller detta år blev det någon stipendieutdelning på midsommarafton.

Men nu kommer både förra årets och årets stipendier att delas ut vid en högtidlig ceremoni i samband med en musikkväll på Fränö forngård onsdag den 14 juli.

De som ingår i stipendiestyrelsen är Lennart Lindh, Cia Olsson, Jan Åke Larsson, Helena Hammarström och Sven Bergström Trolin.

Så här lyder motiveringarna för årets stipendiater:

ICA-butiken i Forsa- För sitt starka engagemang med god service, närproducerade livsmedel och bygdens utveckling i gott samspel med föreningar och företag. Rickard Nyberg och hela personalen har fortsatt utveckla ICA-butiken i Forsa till ett föredöme.

Estetiska arbetslaget (textil och fotografi) på Forsa folkhögskola- För återkommande inspirerande utställningar med hög konstnärlig kvalitet som visar på gediget samarbete mellan lärare och kursdeltagare och som lockar både lokala och långväga besökare.

Sven Bergström Trolin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel