Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Årets Hittaut-projekt är igång

Nu är årets Hittaut-projekt igång i Hudiksvall. Den 1 juni förrättades högtidlig invigning vid Kanalbron där också årets karta delades ut till alla som var ivriga att komma igång.

Vid invigningen fanns alla tre arrangörsklubbarna på plats, Forsa OK, Hudiksvalls OK och OK Dellen. Bandklippare var kultur- och fritidsnämndens ordförande Nina Burchardt som betonade hur betydelsefullt Hitta ut är som hälso- och friskvårdsprojekt.

– Ja och redan nu kan vi se att folk i är väldigt sugna på att komma ut i markerna och besöka våra checkpoints. Trots att de 20 000 kartorna delas ut först nu i helgen i alla postlådor runt om i kommunen så har nära 200 personer fått tag i kartor och varit ute och rapporterat i genomsnitt 7 besökta checkpoints till vår hemsida.

Liksom tidigare år finns kartor och checkpoints i Hudiksvall, Iggesund, Sörforsa, Näsviken och Delsbo. Nytt för i år är att också att Hög är med. Här omfattar kartan området mellan Edsta skola och Lintjärn.

145 checkpoints finns utplacerade i de sex kommundelarna. Och om kunskaperna inte räcker för att leta sig fram till kontrollerna med hjälp av kartan kan man också använda gps eller en app i sin mobiltelefon på sin joggingtur, cykeltur eller promenad.

Sven Bergström Trolin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel