Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Äntligen blev teaterföreningens resa av

Helgen den 21-22 augusti kunde Voxnadalens Riksteaterförening äntligen genomföra vår efterlängtade teaterresa till Värmland. Redan för ett år sedan hade vi arrangerat den, men som många andra har vi fått invänta lättade restriktioner.

Målet för vår resa var Sunne, där vi skulle se föreställningen Körkarlen (skriven av Selma Lagerlöf) framförd av Västanå teater i deras Berättarlada.

Det var en mäktig upplevelse, att få vara publik på plats och uppleva teater ”live” igen, dessutom med så skickliga aktörer, dansare och musiker. Efteråt tumlade vi ut uppfyllda och berörda.

Vi fick då tillfälle att träffa Niklas Bertilsson, vars familj härstammar från Alfta och som är en av musikerna i föreställningen.

Därefter styrde vi stegen mot en annan del av denna gigantiska lada, som innehåller ett imponerande kostymgalleri, bestående av kläder från tidigare spelade föreställningar. Vi var fulla av beundran inför dessa välgjorda, fantastiska skapelser.

Tillbaka på hotell Frykenstrand njöt vi av en trerätters middag, blandad med trevlig samvaro.

Nästa förmiddag hade vi letat oss ut till Utterbyn i Torsby där Sahlströmsgården ligger. Den består av hotell, restaurang och inte minst ett konstmuseum i mangårdsbyggnaden med en mycket diger konstsamling.

Där fick vi visning och guidning av en släkting till Sahlströmsfamiljen, som med humor och stor kunskap, inlevelsefullt berättade om släktens öden och om konstnärer som gästat gården.

Här levde konstnärssyskonen Anna, Bror och Ida Sahlström och hit kom deras konstnärsvänner, Ivan Aguéli, Siri Derkert och Einar Nerman med flera.

I denna vackra miljö intog vi också vår förbokade utsökta lunch.

Bussresan gick lugnt och smidigt med vår trygge chaufför Bengt Nilsson från KJ-buss.

Bodil Kvick, Voxnadalens Riksteaterförening

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel