Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Antikrundan i Forsa

Antik betyder gammal och när det gäller föremål ska det vara 100 år. Ingen av oss uppfyller det kriteriet (vi är mellan 68 och 90 år) men vi strävar ditåt genom att promenera och ha trevligt tillsammans.

Vi är en grupp damer, oftast, 6-7 stycken som träffas varje fredag och promenerar mellan 3-7 km på vägar och stigar i Sörforsa med dess omnejd. Var och en går också egna promenader mer eller mindre varje dag. Detta har vi gjort sedan juni 2017.

Emellanåt blir det längre promenader exempelvis till Gökottan i Norrviksta i maj varje år och ibland gör vi utflykter till andra byar med buss eller bil och vandrar i nya omgivningar.

Den 27 nov visade Kristina Jeanjour oss en gammal tall i Norrviksta där man måste vara tre för att räcka runt.

Det blev och en kortare promenad på självaste julafton i byn. Kaffe glögg och godis intogs i Hudiksvalls bostäders pergola som är så pass stor att vi inte behövde trängas. Dessutom kunde vi ha dörrarna öppna eftersom det var flera grader varmt.

Ett besök i Matnäs gjorde vi den 5 jan för att vandra på tomtestigen där. Efter den 6 jan kommer inga tomtar att visa sig längre där. Vi hann i alla fall se 24-25 stycken tomtar i en fin tallskog och dessutom bjöds det på soligt väder hela dagen. I slutet på slingan som var drygt 2 km brann en brasa där vi kunde inta vår matsäck. Mycket bra anordnat av Karin och Pia.

Anita Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel