Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: Annorlunda friluftsdag inomhus med diabetesföreningen

Norra Hälsinglands Diabetesförening vann tredje pris i den tävling som Hälsinglands Sparbank hade för föreningar i maj månad. Vi planerade en friluftsdag och det blev lördag 26 september. Vi valde tema "friluftsdag" då Diabetesförbundet driver #diabeteskampen på temat rörelse denna höst.

Vi lyckades planera denna dag till just en dag då regnet vräkte ner och det blåste kuling... Men skam den som ger sig.

Vi höll till på Buränge kafé där vi även hade tillgång till kafébyggnaden. Vi gick inomhus och tände eld i öppna spisen, grillade korv och åt oss mätta, medan regnet piskade på fönstren.

Deltagarna fick pröva på lite fotgymnastik med bland annat tåhävningar och sedan fick de varsitt träningsgummiband och Laila och Anita visade hur de brukar träna axlar och knän med dessa band.

Vi fick information av förbundets förtroendevalda revisor Anci Lundström, som är en fin hjälpreda för oss i denna förening vid varje bokslut. Anci tillhör Söderhamns Diabetesförening men vi tycker att hon hör lite till oss också.

Föreningens ordförande Lena Jonsson presenterade hela innehållet i den goodie bag samtliga deltagande fick. Det var bland annat handsprit, våtsavetter, dextrosol, information från Familjens Jurist och Fonus, tandborste och information från Folktandvården Gävleborg, Sorbact, förbandsprodukter från Abigo, och lite annat också. Uppskattat och nyttigt.

Vi tog oss en kopp kaffe, te, och lite passande fikabröd, och frukt fanns tillgängligt.

Det är mycket gemensamt kring diabetes i denna förening och det blev mycket prat om hur var och en har det med sin grundsjukdom och hur sjukvården fungerar och hur det blivit i denna covid19/coronapandemi. Många av våra medlemmar tillhör riskgruppen och måste tänka sig noga för i dessa tider.

Det blev en uppskattad dag och det önskas mer av denna typ av aktivitet samt föreläsare i bland annat kost. Styrelsen tog på sig att anordna fler likande dagar och sedan skildes vi åt med önskan om en fortsatt trevlig helg

Lena Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel