Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Alfta-Ösa förstärker med världslöpare

VM-femman i medeldistans, tjeckiska Jana Knapova kommer kommande säsong att tävla för Alfta-Ösa OK.

Alfta-Ösa är redan en av världens bästa damklubbar i orientering med seger i världens största orienteringsstafett finska Venlastafetten 2017 som största framgång.

Jana Knapova 28 år och bofast i tjeckiska landslaget, nådde i år sin hittills största framgång med en femte plats på VM i medeldistans. Hon har de senaste åtta åren representerat Södertälje-Nykvarn men har nu inför nästa säsong bytt till Alfta-Ösa OK.

Klubbytet kom till efter att Alftas världsmästare Natalia Gemperle kontaktat Jana för att prata om hennes framtidsplaner.

Jana hoppas förstås på att nå stafettframgångar med Alfta-Ösa men också utvecklas individuellt tillsammans med de andra grymma tjejerna i klubben och Janas stora individuella mål är att lyckas ännu bättre på VM.

LÄS MER:  HÄR kan du skicka in ditt läsarmaterial

Det står också sedan en tid klart att en av Rysslands mest lovande orienteringstjejer, 21-åriga Ekaterina Ryazanova, ansluter till Alfta-Ösa inför nästa säsong. Ekaterina är ett bekant ansikte i Alfta-Ösa då hon redan 2015 representerade klubben och bidrog då till att Alfta-Ösa knep en åttonde plats på tiomila. Hon har de senaste två åren representerat Rehns BK.

Ekaterina är även framgångsrik inom skyrunning där hon i år tog silver i U23-VM. Elitledare Kaj Hoof är mycket nöjd med de två nyförvärven.

-Vårt redan starka damlag blir nu ännu starkare med Jana och Ekaterina som vi också är övertygade kommer att passa bra in i gänget och bidra till den redan starka lagandan. Vi kommer nu att kunna ställa två bra lag på startlinjen i de stora stafetterna.

Alla tjejerna i Alfta-Ösas damelitlag samlas för första gången under februari på träningsläger i Turkiet.

Thomas Ericson/Läsartext

 

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel