Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Äldrevården i Hudiksvall - i dag och i framtiden

Medlemsmöte i Hudiksvallsortens Demensförening och för allmänheten tisdagen den 10 maj på Restaurang Patricia. "Hur ser äldrevården ut i vår kommun idag och i framtiden?"

Omsorgschef Pia Andersson informerade om läget inom äldrevården i kommunen. Det är inga köer till särskilt boende idag. Däremot ökar behovet hela tiden och kommunen står inför en utmaning att bygga ut inom de närmaste 10-15 åren.

Ett särskilt boende för dementa finns idag bara på Helenedal. Ett boende för yngre dementa finns på Lyckbacken i Njutånger. Hemtjänstbehovet ökar hela tiden och kommunen har ett bra samarbete med Monitorhjälpen. Just nu är ett Trygghetsboende prioriterat i vår kommun.

Anhörigstöd och Volontärbyrån finns för att stötta och hjälpa anhöriga till dementa och anhöriggrupper ordnas efter behov. Trygg hemgång kommer att införas fr o m den 1 september. Det innebär att äldre som legat inlagda på sjukhuset kommer att få åka hem direkt efter sjukhusvistelsen. De får då förstärkt hemtjänst och hjälp av sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast.

Social- och omsorgsnämndens ordf Henrik Persson hade förhinder att komma. Efter frågestund bjöd föreningen på kaffe och kaka samt underhållning av Börje Ring, Karin och Tage. Allt mycket uppskattat.

Karin Persson, sekreterare i Hudiksvallsortens Demensförening

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel