Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Aktivitetshelg i Kårböle

Men vad gör du där uppe? Frågan ställs ibland av mina vänner som fortfarande bor kvar i Storstockholm. För dem är det nästan omöjligt att förstå att man bytt storstadens puls mot landsbygdens sköna lugn.

För lugnt och vackert är det här i Kårböle, men det är så mycket mer. Det finns en gemenskap här som kan vara svår att hitta i trakten jag lämnade. Människorna här tar ett gemensamt ansvar för byn och i stor utsträckning också för varandra. Det städas, det lagas och repareras, nya idéer kläcks och en del av dem sjösätts också.

Under den gångna helgen fick jag nöjet att pröva två nya aktiviteter i Bystugan: den första var att göra egna hudvårdsprodukter som schampo, deodorant, hudlotion och tvål, den andra var ett musikcafé där vi under gemytlig samvaro drack kaffe och försökte lösa ett trevligt i hopsatt musikkryss som presenterades av kyrkokören från Ytterhogdals, Överhogdals och Ängersjö församling, under ledning av Eva Regnander. Kören sjöng och vi försökte klura ut svaren. Alla frågor var inte svåra men vad Emils häst hette gick jag bet på. Lukas var namnet. I slutet hälsade vi alla våren med ett allsångspotpurri. Sång helar och förenar.

En helande tanke låg också bakom att göra sina egna hudvårdsprodukter. Under ledning av Anna-Karin Fredriksson och Margareta Rydå kunde vi göra våra egna produkter fria från onödiga kemikalier men fyllda med läkande örter. Det mättes - måtten skall vara exakta - kokades - örtvattnet skall kokas minst 15 minuter - och rördes - tvålbasen skall röras i en timma- och till sist tillförs just den doft man själv föredrar. Hädanefter kommer jag att dofta lavendel, en aning daggkåpa och äpple. Oemotståndligt.

Här är gudagott att vara!

Birgitta Fagrell

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel