Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LÄSARTEXT: 75-årsfest med PRO Faxe

Torsdag den 2 maj på lokalen Nejlikan firade PRO Faxe sitt 75-årsjubileum inför en fullsatt lokal.

Annons

Efter lite inledande musik av Janne och Melvin, hälsade ordförande Karin Gustavsson gästerna välkomna till bords.

Jubileumsmåltiden började med förrätten Skagencanapé. Efter intagandet av den, berättade kvällens toastmaster Kalle några historier samtidigt som borden förbereddes för varmrätten, vilken var örtöverbakad torskrygg med skaldjurssås, smörkokta grönsaker och potatistoppar, jättegott.

Efter måltiden kommer tillfället när alla får vara med, genom att tillsammans med kören och till musik av Janne och Melvin sjunga lite refränger på kända melodier från de årtionden som passerat sedan PRO Faxe bildades 1944. Då gästerna hade texterna i programbladet, kunde de som ville sjunga med och ösa på så mycket de kunde. Glada skratt och tillrop tydde på att gästerna trivdes med att få vara en del av underhållningen.

Efter sångstunden gav Hans-Olov Olsson en intressant återblick av Faxes historia under de 75 år som passerat. Efter historieåterblicken, uppvaktades föreningen av PRO-Distriktet, samt från Samorganisationen med alla PRO-föreningar i Söderhamns kommun. Efter att Kalle presenterat vilka resor som är på gång och dragit en historia, var det dags för kaffe och hembakad godbit.

Kalle Brodin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons