Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: 30-årsjubileum för Söderhamns första fria förskola

Lördagen den 17 augusti gjorde solen sitt allra bästa för att lysa över Vannsätter och Hjärtats Förskolas 30-årsjubileum.

Annons

En portal av björk och ballonger välkomnade gästerna in på området och med bål i handen fick man sen ta sig vidare genom förskolan och ut på bakgården. Där var det uppdukat med bord, och partytält och i träden hängde färgglada vimplar i olika mönster.

Personalen och kyrkans medlemmar har förberett intensivt den senaste veckan för att allt skulle klaffa och se fint ut.

Snabbt fylldes bakgården av barn och vuxna. Bland gästerna fanns barn som går där just nu men även barn och föräldrar som haft sina barn där tidigare år. Man kunde också skymta en och annan "mormor" och flera fröknar som arbetat tidigare år på Hjärtat.

Micke Johansson och Amo Johnsson hälsade alla välkomna. Sedan var det dags för barnen att sjunga och det gjorde de med bravur. Efter det serverades det hamburgare i partytältet.

När maten sjunkit ner lite kunde den som ville få ansiktet målat och gå på tipspromenad.

Rätt vad det var dök Tim och Virran upp. De är två dockor som funnits på Hjärtat i nästan alla år. Denna gång var det Amo Johnsson och Elin Svenström som agerade röster. Teatern avslutades med att både barn och vuxna fick varsin pin med uppmuntrade ord på som t.ex. värdefull, härlig, störtskön.

Att varje barn och förälder är viktig är något som hela Hjärtat verkar genomsyras av. Av de tal som sedan hölls lyste de tankarna igenom starkast. När personalen tackats ordentligt avslutades festen med tårta.

Ingegerd Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel