Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LÄSARTEXT: 13-åringar i Forsa ordnade insamling mot cancer

13-åringarna och bästa vännerna Stina Vilhelmsson och Ellen Mikaelsson ordnade under lördagen 25:e juli en insamling till Barncancerfonden på Matnässkolan i Forsa.

Tjejerna har ända sedan förra hösten planerat för att någon gång under sommarlovet ha en insamling mot cancer, och i lördags blev den av. Ellen och Stina hade själva inför dagen tillverkat 100 stycken ”mot cancer”-armband, de fixade också en loppis och som om det inte vore nog så sålde de hembakt fika och ordnade fiskedamm. Visst har de haft lite stöd av föräldrar men det allra mesta har de ordnat helt själva.

Lördagens förtjänst blev bra och blodad tand ledde till att de fortsatte under söndagen. Sammanlagt under helgens två dagar blev vinsten och således donationen till Barncancerfonden 7 602 kronor. Flickorna har jobbat på bra och är riktiga förebilder.

Anna-Karin Vilhelmsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel